Oude Tonge, afgraven Helledijk: vervolg

We berichtten al enkele malen over dit onderwerp. Zoals u weet, heeft de gemeente het afgraven laten stoppen. Met de eigenaar is afgesproken, dat het werk alsnog conform de verstrekte vergunning wordt uitgevoerd. Dat houdt in, dat de in 2000 op de dijk aangebrachte grond, die vrijkwam na het graven van een waterberging in de omgeving, mag worden verwijderd en over het naastgelegen landbouwperceel worden “uitgesmeerd”. De dijk zou zo zijn originele vorm van ooit terugkrijgen; het landbouwperceel wordt groter en zodoende beter geschikt voor het telen van gewassen. Zo meldt de vergunning. Het lijkt er op, dat hiervan toch niets terecht komt: het afgraven gaat door; de grond wordt met vrachtwagens afgevoerd. Er is een begin gemaakt met iets wat op een dijkvoet lijkt, maar vooralsnog komt dit niet in de buurt van het beoogde dijkprofiel. De gemeente is opnieuw verzocht hier naar te kijken. Wordt vervolgd. Hieronder enkele links naar tekst en tekening vergunning en actueel beeldmateriaal.

Dit bericht is geplaatst in Actueel op Goeree Overflakkee. Bookmark de permalink.