De toekomst van de boerderij Welgelegen is nog steeds in discussie

Raad van State eist nadere uitleg bouwplan Ouddorp

De gemeente Goeree-Overflakkee moet van de Raad van State nog maar eens uitleggen waarom een bouwplan van 18 woningen aan de Hazersweg in Ouddorp in het historische dorpslint past.
Want het gaat toch wel om een massaal bouwplan met woningen en een appartementen tot 11 meter hoog, terwijl de bestaande, omliggende woningen veel lager zijn. De Raad geeft de gemeente Goeree-Overflakkee daarvoor vijf maanden de tijd, zo blijkt vandaag uit een tussenuitspraak. In ieder geval zal de gemeenteraad met een veel betere ruimtelijke onderbouwing moeten komen. Anders gaat het plan niet door en moet het in zijn geheel terug naar de tekentafel. De uitspraak is een flinke opsteker voor de bezwaarmakende omwonenden. Die krijgen met deze uitspraak toch nog deels gelijk met hun kritiek. De tegenstanders waren eerder verbijsterd dat de Raad van State tijdens een spoedprocedure alle bezwaren zonder meer van tafel veegde. Maar met deze tussenuitspraak na de bodemzaak heeft het hoogste bestuursrechtscollege die spoeduitspraak op belangrijke punten bijgesteld. De Raad twijfelt er over of het woningbouwplan van Woonwens Wonen BV wel in het karakteristieke dorpslint van Ouddorp past. Woonwens Wonen wil acht grondgebonden woningen en 10 appartementswoningen aan de Havenweg en Hazersweg bouwen. Die zijn gepland op het terrein van een monumentaal boerderij-complex. Volgens de ontwikkelaar en gemeente Goeree-Overflakkee passen de woningen prima bij de boerderij en in de omgeving. Bovendien zou er enorme belangstelling voor de woningen bestaan. Maar dat zullen ze toch nog eens goed moeten onderbouwen. De tegenstanders zijn niet tegen woningbouw maar het moet wel beter bij de omgeving aansluiten. Mochten de tegenstanders opnieuw bezwaren hebben tegen het reparatiebesluit dan komt er mogelijk na 20 weken nog een zitting, of daarna direct een einduitspraak.
Aldus Het Eilandennieuws 29 januari 2020  (Tekst: Persbureau Cerberus).

De huidige grote schuur is ook 11 meter hoog. Indertijd vond de projectontwikkelaar 5 appartementen op de  begane grond van de grote schuur tot te kleine vloeroppervlakten per appartement leiden. Als het nu gaat over 10 appartementen vereist dat bewoning van de volledige eerste verdieping en zullen er de nodige ramen in het dakvlak nodig zijn. Van de aanblik van het huidige grote schuurdak blijft dan weinig over…

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.